Sommaren 2013 blir den nya ansvariga på Dykets Friluftsområde.

Vi vill sända ett stort tack till Njurunda Simsällskap för alla de somrar de skött Dyket på ett fantastiskt sätt så att alla unga och gamla har haft en trevlig central oas att komma till. NSS känner nu att de måste ägna all tid åt sina duktiga simmare och vi önskar de lycka till.

Vi säger också varmt välkommen till Naturliga Köket, Michael och Lena Edlund som ny sommaransvarig på Dyket.
Utöver det vanliga sortimentet kommer det att serveras smörgåsar, sallader samt matlådor som kan tas med hem eller värmas på plats.
Öppettiderna för kiosken kommer att vara 09.00-21.00 (avvikelser kan förekomma). Spontana aktiviteter av Naturliga Köket kan det också bli, så titta in på Dykets hemsida för att se vad som är på gång. www.dyket.se

Under vintern har det avverkats skog ovanför Dyket, detta arbete kommer att fortsätta under sommaren. Busk och sly ska bort runt friluftsområdet även en del måleriarbeten kommer också att utföras. Två personer har anställts för att tillsammans med sommarjobbarna se till att detta blir gjort, samt även sköta om städning och klippning så det är fint på Dyket för våra badgästerna.

Städdag söndagen den 26 maj kl. 13.00-16.00
ALLA är välkomna att göra Dyket fint inför säsongen. Ta med dig hela familjen samt trädgårdsredskap och ett glatt humör. Under dagen kommer Michael i kiosken att ha fika och lite matigt, om vädret tillåter blir det ev. också hamburgare.

Simskolestart:
Period 1: 24/6 –  5/7
Period 2: 8/7 –  19/7
Njurunda Simsällskap kommer enligt tradition att hålla simskola för barn från 4 år på Dyket eftersom Njurundahallen är stängd för renovering. Anmälan: www.njurundasim.nu

Njurunda församling kommer under sommaren att ha aktiviteter för barn, precis som de hade i fjol.

Vi vill gärna pusha för spontanidrotten, Dykets Intresseförening står för redskapen men ungdomarna själva bestämmer när de vill bruka dem.
Basketkorgarna som blivit populära finns uppsatta. Det kommer även att rensas vid volleybollplanen och tennisbanan. Innebandy går att spela på tennisbanan, klubbor med bollar finns. Planer finns också på att sätta upp en innebandyrink. Fotbollar finns också att låna. Dessutom kan man spela minigolf för en mindre summa.

Vår plan inför sommaren är att återuppta DyketRocken samt även att arrangera ett Filtloppis. Kanske det dyker upp något mer på Dyket. Har du idéer på vad vi skulle kunna göra på Dyket? Är du ung och tycker att det fattas något på Dyket eller ni kanske vill arrangera något? Berätta gärna för oss, vi tar emot alla tips!!

Vi behöver njurundabornas och företagarnas stöd. Stödet kan vara av olika: Ett medlemskap, du kanske kan hugga in och jobba lite på området eller något annat.  Sponsring av färg, redskap, material mm eller sponsring av pengar.

Glöm inte betala in din medlemsavgift, 100kr till Dykets Intresseförening på:
BG 616-2564 märk betalningen med namn, adress, tel, e-post.


Varmt välkomna till Dyket önskar
Dykets Intresseförening