Invigning lördagen den 4 juli 2014

Joel Johansson blev den som fick inviga handikapprampen på Dyket. Han kom med hela familjen, Carola och Tobbe Johansson med Joels syskon Emil och Wilma.

inv.brygga_06inv.brygga_01

Först var inte Joel så sugen på att bada, kanske berodde det på att det var för mycket folk omkring med kameror och filmutrustning. Men när han och syskonen väl bytt om så rullade han ner till sjön.

Det var strålande sol och vattnet bjöd på en temperatur på 20 grader. Många sollängtande badgäster strömmade in till Dyket.

inv.brygga_04 inv.brygga_05

Lars Carlström från NjurundaFöretagarna och Ulf Broman, Kustvägen fanns på plats och det bjöds på kaffe och glasstårta när invigningen var genomförd av Joel och hans syskon.

inv.brygga_001
inv.brygga_002 inv.brygga_003

Carola Johansson tycker att detta är fantastiskt.
– Vi brukar åka till Himlabadet när Joel ska bada, men det här är helt underbart. Vad vi vet finns inget liknande i någon insjö så visar detta vägen för andra i kommunen hur bra det är, säger Carola. Alla ska ha möjligheten att få bada utomhus.

Familjen är medlem i Kämparna som är handikappidrottsföreningen och de har funnits sedan 1969. De har 200 medlemmar i Sundsvallsområdet idag med olika typer av funktionsnedsättningar och bedriver olika typer av idrottsaktiviteter.
– Det här är helt fantastiskt och måste spridas, säger Carola.

inv.brygga_005

Det är Dykets Intresseförening tillsammans med Kustvägen och NjurundaFöretagarna som genomfört detta projekt. Handikapprampen tillsammans med de nya bryggorna kommer att lyfta Dyket mycket. Nu blir det tillgängligt och badvänligt för alla även de som har svårt att ta sig ner i vattnet.
Rampen underlättar även för de gamla som kanske vill ner och bara bada benen men behöver ett stöd, nu har de den möjligheten.